HOLİSTİK BESLENME BEDEN VE BEYİN SAĞLIĞI NEDİR?
Holistik; bütüncül ya da bütünsel olarak tanımlanabilen, tümü içeren anlamında kullanılan bir kelimedir. Holistik tıp yeme içme bozuklukları başta olmak üzere, çevresel nedenlerde dahil olmak üzere hastayı tüm faktörler göz önünde bulundurularak değerlendirmek anlamına gelmektedir. Holistik tıp yaklaşımı ile hastaların fiziksel, duygusal, beslenme, sosyal ilişkiler, çevre gibi tüm parametreler göz önünde bulundurularak, detaylı bir şekilde incelenmesi sağlanmaktadır. Bu sayede yaşanılan problemlere derinlemesine bir bakış açısı kazandırılmış olup, çözüm odaklı tedaviler geliştirilmesi mümkün olacaktır.
PROGRAM İÇERİĞİ
-
–Bütüncül Bakış Açısıyla Beslenme
-
-Beslenme Destekleri
-
-Füturlara Göre Beslenme
-
-Beslenme Kültürleri
-
-Beslenme Bozuklukları
-
-Bakteri Yapısı
-
-Epigenetik
-
-Bağırsak Sağlığı
-
-Bağırsağın Etkilediği Beyin Sağlığı
-
-Gluten
-
-Rektin
-
-Sağlıklı Yağlar
-
-Renkli Beslenme
-
-Karaciğer Problemleri
-
-Toksik Yük Azaltma
EĞİTİMİN HOCASI
Diyetisyen Fatmanur Güney
Holistik Tıp Bakış Açısı Nedir?
Holistik tıp; yeme içme bozuklukları da dahil olmak üzere, hastayı çeşitli yönlerle ele almaktadır. Daha bütünsel ve genel bir tedavi yöntemini benimsemektedir. Duygular, kişilerin iletişimleri, günlük hayatta bulundukları konum gibi unsurlar; bir hastalığın tedavisinde ve tanısında asla göz ardı edilmemelidir. Holistik tıp’ta, bunları göz ardı etmeyerek; kişiyi tüm yönleri ile incelemektedir.
Holistik tıp yaklaşımında hastalıkların tedavisinin en kritik basamaklarından birisinin yeme içme alışkanlıkları olduğu kabul edilmektedir. Örneğin, günümüzde birçok rahatsızlığın beslenme nedeniyle oluşmakta olan toksik kirlilikten kaynaklandığı kanıtlanmış bir gerçek olarak kabul edilmektedir.
GDO’lu gıdalar, hazır market ürünleri başta olmak üzere günümüzün popüler beslenme araçları, kişilerin birçok sorunla karşılaşmalarına neden olmaktadır. Holistik tıp, bu konuları göz önünde bulundurur ve hastalığın temeline iner.
Ayrıca holistik tıbbın sağladığı en büyük avantajlardan bir tanesi de doğal ve minimum yan etkinin bulunduğu tedavi yöntemleri izlemesidir. Hastalıkların tedavisinde ilaç kullanımı yerine, vücudun kendi mekanizmalarını kullanarak; destekleyici ve güçlendirici bir tedavi yöntemi benimsenir.